Кой е най-добрият начин да скриете проводници в апартамент

как да скрием проводниците

Завършването на реновиране на дом или офис, както и спретнато маскиране на съществуващи проводници, не трябва да отслабва собствениците. Монтирането на нов телевизор на стената, подмяната на компютър, инсталирането на аларма за сигурност или допълнително окабеляване за захранване на електрически уреди води до нова връзка. Всичко това носи допълнителни рискове за деца, животни и външния вид на интериора. Кои са най-ефективните техники за камуфлаж? Как да скриете проводниците в апартамент в съответствие с правилата за безопасност и запазване на дизайна? Нека разгледаме по-подробно тези точки.

Вътрешна маскировка

Най-добрият вариант е да скриете кабелите по време на фазата на основен ремонт. Тук има няколко начина.

Маскирайте проводниците в стената. Тази технология може да се прилага преди или след тапетиране. За начало хартията се нарязва с остър нож, след което краищата се раздвижват и фиксират с игли. След това с помощта на перфоратор или ръчно се прави строб за маскиране. След приключване на тази работа кабелът се полага в подготвената вдлъбнатина., и жлебът е затворен с алабастър или пластилин. Последният етап включва нанасяне на лепило върху тапета и фиксирането му на място.

Как да скриете проводниците под тапета е показано тук:

Скрийте проводниците в пода. Тук има няколко варианта.

 • Маскирайте проводниците в дънната платка, където се намира отделението за тел. Когато купувате, е важно да обърнете внимание на дизайна на продукта, в централната част на който трябва да има специална вдлъбнатина. Именно в него се полагат проводниците. Този метод е универсален и лесен за изпълнение.
 • Скрийте окабеляването в строб. Тук принципът е същият като при стенен монтаж. С помощта на перфоратор се прави вдлъбнатина, където излишната комутация пасва. След това стробът се пълни с цимент и се изравнява до нивото с пода.
 • Напълнете с цимент. Ако качеството на подовата настилка в стаята е лошо, можете да направите нова замазка, като скриете проводниците в нея. Последният трябва да бъде гофриран.

Извадете окабеляването към тавана. Има две възможности:

 • Скрийте проводниците в ниша от гипсокартон, инсталирана около периметъра.
 • Скрийте проводниците между опънатата тъкан и основния таван. В последния случай си струва предварително да предупредите майсторите за решението си, в противен случай ще трябва да използвате други опции.

Външна маскировка

Ако методите, обсъдени по-горе, не са достъпни за изпълнение, не се отчайвайте. За да скриете красиво и разумно многобройни шнурове, можете да използвате обратния метод, който предполага външен камуфлаж. Ако подходите разумно към въпроса, многобройните проводници няма да развалят интериора по никакъв начин, а напротив, ще му придадат изключителност и необичаен външен вид.

украса тел на стената

Нека да разгледаме как да скрием проводниците отвън. Вариантите са следните:

 • Имитирайте клон на дърво. Компютърна или телевизионна жица може лесно да бъде украсена, като създадете с нея малък клон, украсен с домашни цветя, листа или птици. Това решение ще преобрази интериора, ще му придаде уникалност и яркост.
 • Направете дърво. Ако жицата има дължина от един и половина метра или повече, няма нужда да я режете - това ще направи хубаво "дърво". За фиксиране на шнура се използват специални крепежни елементи, с помощта на които се задават необходимите очертания.
 • Електрическа централа. Фенове на оригиналния дизайн могат да имитират опорите, върху които ще бъдат прикрепени проводниците.Този метод ви позволява да решите два проблема - да направите проводниците невидими за очите и да създадете основа за обучение на децата си.
 • Сложни рисунки. Ако имате свободно време и въображение, можете да скриете жиците на стената, като създадете оригинален пейзаж. Тук основният акцент е върху контраста между нюанса на тапета (боя) и кабела. Отделно трябва да разгледате елементите, които ви позволяват да подчертаете окабеляването.
 • Ограда. Една от най-добрите опции е да закачите проводниците в горната част на перваза. Но за да ги скриете от очите, струва си да направите дървени заготовки под формата на ограда и след това да ги фиксирате върху двустранна лента. Този метод е подходящ за коридор или детска спалня. За по-голяма оригиналност, всеки елемент от "оградата" може да бъде украсен с различен цвят.
 • Пътека за кола. Тази опция е най-трудоемката, тъй като за нейното прилагане е необходимо време. За създаване на път се използва картон, от който се изрязва необходимия предмет. След това хартията е боядисана в цвят, подходящ за интериора.
 • Други начини. В допълнение към изброените по-горе опции, проводниците могат да се свалят под тапицерия на врати, зад стайни растения, под килим или зад мебели.

Не забравяйте, че е по-добре да разработите предварително план за маскиране на проводници и след това стриктно да се придържате към него.

Много творчески опции за маскиране на тел са показани в този видеоклип:

Скриване на кабелите от компютъра

Въпреки популярността и наличността на безжичните технологии, много устройства все още изискват кабелна връзка. Единият от тях е компютър, след инсталирането на който се сглобява цяла "мрежа" от кабели, свързваща системния блок с монитора, захранването на мрежата, принтера и други устройства.

скрийте кабелите от компютъра

Как да премахнете всички кабели под краката си, без да нарушавате цялостния дизайн на стаята. Има няколко варианта:

 • Скрийте проводниците и удължителния кабел в специална кутия. За да изпълните плана, достатъчно е да намерите кутия с подходящ размер, да направите няколко дупки в него и след това да маскирате всички превключватели в него. Като пример е разрешен Plug Hub, изработен от специална пластмаса. Нейната особеност се състои в липсата на дъно и дупки, предвидени в горната част. Тази "кутия" може да бъде фиксирана към пода или към стената.
 • Фиксиране на кабели под работния плот. Най-простите опции включват маскиране на комутацията под масата, което ще изисква свързващи елементи и къси винтове. Уверете се, че дължината на последната е с 20-30 процента по-къса от дебелината на горната част на масата. Първо, под плота е прикрепен удължителен кабел, след което проводниците се сглобяват в сноп и се закрепват със свързващи елементи, фиксирани с винтове. Има и други опции - закрепване на захранващите кабели с конструктивен телбод (използват се специални скоби) или обикновени връзки. В последния случай проводниците се изтеглят заедно в общ сноп и се фиксират към крака на масата. Частта от комутацията, която идва от перваза, може да бъде покрита с пластмаса, съчетана с цвета на подовата настилка. Изходът на филтъра трябва да бъде скрит под плота на масата, като го фиксира с широк велкро (последният се закрепва с винтове). За да се изключи увисването на проводниците, превключването се поставя в малки кабелни канали, които се фиксират с изолационна лента или обикновена мазилка.
 • Творчеството. Както вече беше обсъдено по-горе, кабелът не трябва да бъде скрит някъде. Една от опциите е да го закрепите към стената със скоби и след това „закрепете“ птицата, изрязана от списанието. Ако има налични средства, грозните зарядни устройства трябва да бъдат заменени с продукти с по-оригинален дизайн.

Фиксирането на проводниците под масата със свързващи елементи е показано в това видео:

и друга опция:

Полезни съвети за помощ

скрийте зарядни

Правилно скритите проводници са шанс да подобрите интериорния дизайн, да елиминирате риска от токов удар за деца и домашни любимци и да се отървете от „паяжината“ изпод краката си.Но в допълнение към вече обсъжданите тайни, струва си да се разгледат редица препоръки:

 • Важно е да съхранявате няколко корда правилно. За да направите това, цялото превключване от приемник, телефони, компютри и друго оборудване се сгъва в специална кутия. За да се избегне объркване в бъдеще, назначаването на всеки кабел се подписва. За да се избегне преплитането на проводниците, си струва да използвате връзки.
 • Ако проводникът е необходим редовно, можете да го фиксирате около периметъра на масата от долната страна на плота на масата. С това закопчаване, кабелът може лесно да бъде достигнат и свързан към устройството по всяко време.
 • По време на процеса на маскиране е важно да маркирате всеки кабел от едната и другата страна. Подобно предвиждане помага да се избегне объркване в бъдеще, когато целта на всеки от превключващите елементи вече е забравена.
 • Широка гама от специални кутии, изработени в различни стилове и способни да изпълнят задачата, са представени в хардуерните магазини. Можете лесно да скриете проводници в тях и да не се притеснявате за интериорния дизайн.
 • Когато използвате тъкан плитка, е важно да се гарантира, че тя не се огъва. В противен случай рискът от запалване се увеличава и появата на такъв продукт оставя много да се желае.
 • Дръжте захранващия кабел възможно най-кратък. В този случай рискът от нараняване от токов удар се намалява и процесът на маскиране се опростява. Ако в апартамента (къщата) живеят малки деца, струва си да запомните опасността, която представляват захранващите кабели. Ето защо е препоръчително да скриете проводниците веднага след инсталирането на оборудването.
 • Кабелите с различни функции трябва да бъдат отделени един от друг. Така че проводниците за захранване на компютър, принтер, музикален център и други устройства се връзват отделно от захранващите кабели, през които се подава напрежение. Благодарение на тази прогноза е възможно да се сведе до минимум смущения, което е причина за шум и смущения.

изход

Обреждането на интериора и защитата на близките чрез маскиране на проводниците не е трудно, защото има много ефективни начини за това. Основното е да вземете решение за подходящ вариант, да помислите предварително за схемата на превключване, да закупите необходимите материали и да следвате съветите, изложени в статията.

Съветваме ви да прочетете:

Икономични електрически нагреватели - мит или реалност?