Какви контакти и ключове е най-добре да поставите в апартамент

дизайнерски гнезда

За да определите как да изберете правилните превключватели и контакти, препоръчително е да знаете тяхната структура и основните характеристики на различните видове устройства. По принцип кои гнезда са най-добре инсталирани в апартамента, ще трябва да бъдат избрани според основните им части, като основата, проводящите елементи и предните панели.

Избор по аксесоари

вътрешността на гнездото

Основата е направена от керамичен или пластмасов материал. Керамиката е разсейваща топлината и устойчива на горене. Пластмасовата основа от своя страна не е толкова крехка и някои видове пластмаси също са способни да устоят на огъня.

Металът, използван за проводимите части, е месинг или бронз с различни покрития. При избора на гнездо с месингови елементи трябва да се вземе предвид тяхната ниска надеждност в условия с висока влажност. Освен това е нежелателно да го използвате с алуминиеви проводници, тъй като тези материали се окисляват при контакт и забавят проводимостта на електричеството.

избор на контакти - интериор

Избирайки кои гнезда са по-добри, е трудно да не обърнете внимание на модели с бронзови контакти или пружини под налягане - тяхната оценка побеждава всички показатели за надеждност. Вярно е, че такива гнезда са много редки - това са премиум продукти и не се купуват от магазините за масовия потребител.

гнездо с контакти за заземяване
гнездо с контакти за заземяване

Неразделна част от модерен изход са заземяващите контакти, които помагат да се спестят оборудване, окабеляване, както и живота и здравето на техния собственик. В допълнение, такъв защитен елемент е в състояние да разсейва статично напрежение, което периодично се появява в случаите на електрически уреди и "потрепва" потребители при докосване. Това важи особено за използването на уреди, свързани с водата. Не си струва риска - трябва да изберете производител на домакински изход, който се е погрижил за такъв елемент.

Закрепващият механизъм е вграден във вътрешната част на гнездото - той е отговорен за надеждността на устройството. Ако този модул не е критичен за външните контакти, разстоянието на вътрешните трябва да е устойчиво на механично натоварване.

Изборът на търговски обекти също се влияе от качествените панорами. Те не предават ток и не държат цялото устройство на място, но са изолационен слой, който не позволява на чужди вещества да влязат вътре. Изборът на предния панел на гнездото може да бъде съобразен с дизайна на интериора на стаята - тогава отделно трябва да обърнете внимание на техния материал и стил на изпълнение. Някои производители произвеждат гнезда с няколко опции на предния панел, които могат свободно да се променят, без да се намесва в интериора.

Избор по тип инсталация

външен и вътрешен гнездо

Най-приемливият вариант за най-добър изход за домакинство за апартамент е вграден. Тези гнезда са проектирани така, че електрическата част да бъде вградена в стената. Такава структура ви позволява да спестите място, но е препоръчително да изберете мястото за монтаж предварително, дори по време на окабеляване. Това се дължи на факта, че такива устройства се използват заедно с окабеляване, положени вътре в стената. Такива връзки са най-безопасното и висококачествено в експлоатация.

Повърхностно монтирани гнезда на винтове на повърхността - това е добра опция при използване на открито окабеляване над стена. По-често се използват като временно устройство и са малко по-ниски в сигурността.

Допълнителни функции

гнездо за децаКогато избирате кои контакти и ключове са по-добри, трябва да обърнете внимание на класацията на устройства със защитни завеси, които покриват дупките.Това е допълнителна защита за деца, за да се изключат експерименти, при които ноктите и други метални предмети се поставят в контакта.

Ако възнамерявате често да сменяте електрически уреди, тогава можете да изберете контакти с изтласкващ механизъм. Това не само улеснява операцията, но и увеличава нейната надеждност, тъй като при изваждането на щепсела няма постоянни шутове. Благодарение на вградения механизъм вилката лесно се изважда.

За забрави хора има смисъл да разгледат търговските обекти с автоматично изключване или устройство за стартиране на таймера, което се задава в зависимост от нуждите.

В допълнение към всички горепосочени видове търговски обекти, трябва да обърнете внимание на рейтинга на компанията, която произвежда такива продукти. В същото време човек трябва да помни, че човек не може да бъде най-добрият във всичко - ако производител води класацията по отношение на качеството на сглобяване, това не означава, че той ще води в дизайна и т.н.

Избор по производител

гнезда от различни производители

По принцип качеството на устройствата се определя от експлоатационния живот, надеждността и лекотата на инсталиране. Според тези критерии всяка компания е избрана за рейтинга, представен по-долу. Първата десетка беше направена от най-популярните производители. Те, от своя страна, могат да бъдат разделени на две подгрупи, включително бюджет и висок клас:

  • Първата подгрупа включва: Anam, GUSI, Makel, Lezard, Wessen, беларуски гнезда. Тези производители знаят точно кои гнезда ще бъдат по-добре да се инсталират в апартамента и решават този въпрос за сметка на качество и разумни разходи. Дизайнът на продуктите е доста прост и дискретен, но по отношение на функционалните характеристики, те са стандартни висококачествени модели, които могат безопасно да бъдат инсталирани в апартамент.
  • Втората група е съставена от продукти от първокласен клас, които изумяват не само със своето качество, но и със своята елегантност и стил. Те включват френски Legrand, италиански Bticino и немски Scneider-electric. Всяка от тези фирми демонстрира оригинален подход към производството на произведени модели. Те нямат фундаментални разлики във функционалността, има само индивидуални предпочитания на клиент, който е готов да преплати не само за добре известна марка, но и да получи отлично качество. Колекциите на тези производители са толкова разнообразни, че е доста трудно да се избере подходящата опция. Има и стандартни модели, които не са по-ниски в надеждността и в сравнително подобен ценови диапазон.

Първото място все още може да се даде на французите за техните разумни цени. В същото време цветовете и подредбата са сред най-разнообразните. Следващият е немският производител, който отчита най-популярните нужди и внедрява решения в различни посоки, произвеждайки висококачествени гнезда и ключове. Италианският производител, освен качеството на самите компоненти, се фокусира върху оригиналността на външния вид на контактите, което неизменно предизвиква усещане за възхищение у потребителя.

За съжаление, все още не е възможно да се включат местните производители в списъка на най-добрите, тъй като показателите на техните продукти не достигат световните стандарти. Това обаче не означава, че домашните търговски обекти са с лошо качество - те просто не са в ТОП рейтингите.

Избор на видео

Къде да избера

Разнообразието от продукти на пазара решава основния въпрос на потребителя - как да избере гнездо, което е подходящо за всички горепосочени параметри. Вярно е, коя компания продуктите ще бъдат най-добри за него, купувачът все пак ще трябва да реши сам, в зависимост от необходимите характеристики и предложената цена.

Единственото нещо, което трябва да се вземе предвид при избора на чуждестранен производител, е възможността за съществуване на пазара на фалшиви стоки, които страдат от проблеми с качеството. Пълненето на такива продукти не съответства на оригиналното описание, което се предлага.Най-често спестяват от материали, метални и пластмасови части, които се отказват много по-бързо и практически не могат да се възстановят. Ако попаднете на уж висококачествени продукти, но на цена, значително различна от средната на пазара, тогава това е причина да се замислите.

В резултат на това изборът често се свежда до сумата, която трябва да се изразходва. Ако този въпрос не се разглежда, тогава можете просто да се съсредоточите върху избора на дизайна на търговските обекти, тъй като е малко вероятно запълването на ТОП производителите да е с лошо качество.

Съветваме ви да прочетете:

Икономични електрически нагреватели - мит или реалност?